17
oct.

„Geographia Napocensis” Conference 2019, Cluj-Napoca

Conferința științifică aniversară, organizată cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înfăptuirea şcolii geografice clujene, a avut loc la Facultatea de Geografie, Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în perioada 3-6 octombrie 2019.

Conferința a început joi, 3 octombrie 2019, în Aula Magna a Universității ”Babeș-Bolyai” cu decernare, în prima parte a zilei, de diplome, medalii și diplome de doctor Honoris Causa. În cea de-a doua zi, a urmat continuarea festivității dedicate unui secol de școală geografică clujeană cu dezvelirea bustului marelui geograf francez Emmanuel de Martonne.Cele două zile dedicate conferinței propriu-zise au inclus pe lângă activități festive dedicate istoriei geografiei clujene, și sesiuni de prezentări plenare și pe secțiuni care au abordat multiple subiecte precum dinamica proceselor şi fenomenelor atmosferice, hidrologice și geomorfologice, utilizarea și valorificarea resurselor naturale, cartări și analize spațiale, studii demografice și sociologice, planificare spațială și dezvoltare sustenabilă sau turism durabil.

În cadrul conferinței au participat reprezentanți ai spațiului academic din Franța, Italia, Germania, Ungaria, Austria și Polonia, dar și din alte centre universitare importante din România precum Iași, București, Timișoara, Oradea, Suceava sau Craiova. Astfel, participarea extrem de valoroasă la conferință, ai unor cercetători și cadre universitare cu experiență, a permis dezvoltarea unui cadru discuțional prolific și a condus la formarea unor idei și opinii diverse.

Deși a fost o conferință atipică întrucât au fost promovate numeroase lucrări cu caracter istoric și omagial, nu au lipsit nici lucrările care promovează planificarea și dezvoltarea sustenabilă, existând o secțiune separată denumită „Planificare, amenajare și dezvoltare teritorială” care a reprezentat punctul principal de interes întrucât subiectul se integrează cu viziunea ECOSMART UNION S.A. care urmărește trecerea spre un model durabil din perspectiva managementului deșeurilor.

Astfel, participarea ECOSMART UNION S.A. în cadrul conferinței a reprezentat atât o ocazie de a prezenta parte din activitatea întreprinsă cu privire la dezvoltarea ecoinsulelor ca parte dintr-un plan de investiții la nivel național, cât și o posibilitate de a asimila cunoștințe și idei într-un spațiu științific adecvat.

Concluziile conferinței de anul acesta au remarcat numărul impresionant de participanți  adunați cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment, precum și diversitatea și calitatea lucrărilor prezentate.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...